Wat vind je het leukste om te fotograferen

 

Alles heeft zijn unieke schoonheid, om die schoonheid te vinden en mooi vast te leggen inspireert me enorm. Ik geniet het meest van het fotograferen van mensen in hun natuurlijke habitat. Straat fotografie belichaamt dat helemaal, de authenticiteit van mensen als ze niet door hebben dat ze gefotografeerd worden is prachtig door de openheid en de diversiteit.

Welke eigenschappen van jou persoonlijkheid zijn belangrijk in je vak

Ik denk dat het belangrijkste is als fotograaf dat je ontwapenend bent. Dat mensen zich lekker voelen en de openheid die daar door komt is er alleen als je een veilige ruimte kunt creëren waar je jezelf mag laten zien in al je kwetsbare schoonheid.

Wat wil je de mensen op jouw beelden meegeven

Dat jouw unieke expressie prachtig is. In onze maatschappij richten we ons zo op een geijkt beeld van schoonheid en met name de schoonheid van het lichaam, maar de schoonheid waar ik over praat en die ik wil vastleggen is de schoonheid van de ziel.

Hoe creëer je vertrouwen tussen model en fotograaf

Voor mij is de relatie tussen model en fotograaf gebaseerd op heel veel vertrouwen en respect. Als fotograaf kan ik een model pas echt goed vastleggen als er een verbinding is. Die verbinding ontstaat vaak van zelf als het model zich veilig genoeg voelt om te spelen met de camera.

Hoe je het beste in iemand naar boven haalt

Liefde en compassie, love is the food that makes the soul grow. Door warm en liefdevol te zijn en iemand uit te nodigen om het beste uit zichzelf te halen komt er van zelf het moment dat iemand zich realiseert hoe mooi, krachtig en capabel ze zijn. Die empowerment is super sterk! Ik kan zeggen dat ze geweldig zijn maar als je een ruimte creëert waarin mensen dat zelf ervaren gebeurt er echt iets magisch.

Hoe ben je tot fotografie gekomen

Goede vraag en eerlijk gezegd kan ik het me nauwelijks herinneren. Ik ben sinds de middelbare school echt verliefd geworden op fotografie. Grote helden als Henri Cartier Bresson waren mijn inspiratie om te beginnen met straat fotografie. Het vast leggen van het vluchtige leven sprak me heel erg aan

Wat spreekt jou het meeste aan in Amsterdam

Wat mij het meest aanspreekt in Amsterdam is diversiteit, alle culturen zijn vertegenwoordigd in de mensen die er wonen en komen. De straten zijn bezaaid met historie en overal waar je kijkt lijkt het heden met het verleden te dansen in een in de compositie genaamd I Amsterdam.

Wat maakt straat fotografie bijzonder voor je

De mensen, straatfotografie gaat voor mij om de mensen. De unieke expressie van alle dag is wat ik graag wil laten zien omdat daar ook schoonheid in te vinden is.
Straat fotografie is de ultieme manifestatie van mensen die interactie hebben met hun wereldbeeld

Wat wil ik zelf graag nog ontwikkelen.

Fotografie is een ontzettend veelzijdig vak en er zijn geen bijna geen fotografen die alles kunnen. Zelf de meest geweldige portret fotograaf zal het heel lastig vinden om bijv. Architectuur of wildlife te schieten. We leren als fotograaf kijken naar wat we het meeste schieten. Voor mij zijn de volgende kanten van fotografie om mijzelf in te ontwikkelen: product fotografie, sportfotografie en foto journalisme staan op mijn lijstje en als die goed gaan dan is er nog heel erg veel te leren!

“Photography is the art of seeing”
– Hector Ramos